Συναντήσεις της σχολικής χρονιάς 2016-2017

Είμαστε και φέτος εδώ, καλωσορίζοντας από 1 Σεπτεμβρίου παλιούς και νέους φίλους. Οι μέρες της προσαρμογής στη σχολική μας ζωή τελείωσαν και κάνοντας τον αγιασμό μας ξεκινάμε γεμάτοι ενέργεια και δημιουργικότητα τη νέα μας χρονιά.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς ασχοληθήκαμε με πληθώρα θεμάτων και τα επεξεργαστήκαμε με βάση την ηλικία και το ενδιαφέρον που έδειξαν τα παδιά.

Από το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα δεν μπορούν να λείπουν τα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής, δημιουργικού χορού καθώς και οι εκδρομές, οι επισκέψεις σε μουσεία και θέατρα.

 

Για τη σχολική χρονιά 2016-2017 παρακολουθήσαμε τις θεατρικές παραστάσεις «Ακροβασίες», παράσταση κουκλοθέατρου, από την ομάδα «Αντάμα Πανταχού» στο χώρο του σχολείου μας, «Η μηλιά που όλο γελά και το μυστικό της φιλίας» στο θέατρο Πρόβα, «Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας» στο studio Μαυρομιχάλη, «Η παπλωματού» στο Νέο Θέατρο Βασιλικού, «Ένα μυστήριο με νόημα, Σέρλοκ Χολμς» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» στην Παραμυθοχώρα, «Ο Πήτερ Παν και το μουσείο της Ακρόπολης» στο θέατρο Χυτήριο, «Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας» στο Θέατρο της Ημέρας και την παράσταση «Ευτυχισμένος πρίγκιπας» στο Εθνικό Θέατρο. Πήγαμε εκδρομή στο Κρυφό Σχολειό και περαπατήσαμε στην εξοχή της Πεντέλης.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς επισκέφτηκε το σχολείο μας παιδο-οδοντίατρος για να μας δείξει τον σωστό τρόπο να βουρτσίζουμε τα δόντια μας και μας εξέτασε για τυχόν ανεπιθύμητες επισκέψεις στο στόμα μας. Σε ποιο σύντομα χρονικά διαστήματα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε την παιδίατρό μας, η οποία μας εξετάζει και μας δίνει τις συμβουλές της. Λογοθεραπεύτρια και εργοθεραπεύτρια έρχονται για να γνωρίσουν τα παιδιά και να μας επιστήσουν την προσοχή σε τυχόν δυσκολίες. Όποια απορία ή συμβουλή έχουμε τη δυνατότητα να τη συζητήσουμε με τον ψυχολόγο μας.

Για τους γονείς του σχολείου μας, εκτός από τις συναντήσεις γονέων, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις- ομιλίες με θέματα «Πειθαρχεία σε μικρά παιδιά», «Πρώτες βοήθειες και πρόληψη ατυχημάτων», «Λόγος, έργο και μάθηση: μαθησιακή ετοιμότητα για τη μετάβαση στο δημοτικό», «Η προκατάληψη του μπρόκολου & το κλισέ της καραμέλας», «Παρουσίαση του Εργαστηρίου Αποτελεσματικού Γονέα»

Μία όμορφη και δημιουργική χρονιά πέρασε και μία άλλη πάντα θα ξεκινά!