ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

Κοινό επίθετο, κοινή πορεία

ζωγραφήζω

Δεν πρόκειται για κάποιο ορθογραφικό ή τυπογραφικό λάθος αλλά για ένα παιχνίδι με τις λέξεις ‘ζω’ και ‘γραφή’.

 

Το παιχνίδι με τις λέξεις στηρίζεται τόσο στη λέξη ‘ζω’ όσο και στη λέξη ‘γραφή’. Ζω σημαίνει υπάρχω, επικοινωνώ, σημαίνει κάνω, κάνω και λάθη. Σημαίνει αναζητώ μία αλήθεια, αγωνίζομαι, κινούμαι, σημαίνει να ρισκάρεις, σημαίνει να αγαπάς. ‘Ζω σημαίνει αφήνω το παράλογο να ζήσει’. Η γραφή είναι η αναπαράσταση της γλώσσας με την τέχνη του κειμένου και μέσα από τη χρήση ενός συνόλου σημείων και συμβόλων. Οι αναπαραστάσεις αυτές αν και διακρίνονται από τη ζωγραφική δεν παύουν να παραπέμπουν σε αυτήν.

 

Η ζωγραφική ανήκει στις καλές τέχνες και αδιαμφισβήτητα αποτελεί αγαπημένη ενασχόληση των παιδιών, μέσα από την οποία αυτά εκφράζονται και εμείς αντλούμε πληροφορίες.

ποιοι είμαστε

Δέσποινα και Δήμητρα Ζωγραφίδου. Κοινό επίθετο, κοινή πορεία. Σπουδάσαμε και οι δύο στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά την αποφοίτησή μας η καλή μας τύχη μας έδωσε την ευκαιρία να εργαστούμε σε ένα φιλικό, φιλόξενο περιβάλλον που η αγάπη για τα παιδιά ήταν κάτι πολύ παραπάνω από αρκετή. Αυτό συνέβη σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό των Βορείων Προαστίων. Ένα μεγάλη βήμα στη ζωή μας είναι η απόφαση να δημιουργήσουμε το δικό μας χώρο για τα παιδιά που τόσο αγαπάμε.

Ελπίζουμε να σας γνωρίσουμε και από κοντά! Σας περιμένουμε στο χώρο μας που φτιάξαμε με κόπο, μεράκι και πάνω από όλα με αγάπη για τα παιδιά και τη δουλειά μας!

 

Προειδοποίηση! Δεν τα βλέπετε διπλά… είμαστε δίδυμες.