Παιδαγωγική video performance βασισμένη σε μερικά από τα ερεθίσματα που «πιάσαμε» καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Υπεύθυνη εργαστηρίων και δημιουργικού project: Κάτια Μακρυκώστα, σύμβουλος παιδαγωγικής θεάτρου και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού.

 

Catch 20-21

 

 

 

 

Κάθε χρονιά στο τμήμα των νηπίων έχουμε καθιερώσει το Project “Θεατρικό Παιχνίδι και Βιβλίο“. Πρόκειται για μια συμμετοχική δράση η οποία μέσω βιωματικών εργαστηρίων καταλήγει να πάρει τη μορφή βιβλίου στο οποίο πρωταγωνιστές είναι τα ίδια τα παιδιά.

 

Φέτος οι πρωτόγνωρες συνθήκες της ζωής μας επέδρασσαν σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας και μας κράτησαν για αρκετό καιρό σε απόσταση. Σκεφτήκαμε λοιπόν, να αξιοποιήσουμε την απόσταση που μας χώρισε και να την μετατρέψουμε σε ένα θετικό και δημιουργικό βίωμα το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά  να μετασχηματίσουν τόσο αυτά που τους έλειψαν όσο και αυτά που είχαν, σε ένα «διαφορετικού» είδους τεκμήριο το οποίο θα κρατήσουν για να θυμούνται τη χρονιά που πέρασε. Ήταν όλα τόσο εύθραυστα, γεμάτα ανατροπές, αναποδιές και επινοήσεις που θα ήταν δύσκολο να αποτυπωθούν σε μια κόλλα χαρτί. Αντ’ αυτού αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε και να παρουσιάσουμε το απόσταγμα όλης της χρονιάς σε μια video performance. Μια συμβολική κινηματογραφική αναλογία όλων όσων ζήσαμε και «πιάσαμε» κατά την διάρκεια των εργαστηρίων μας, εξ αποστάσεως και δια ζώσης,  αλλά και όσων μας έλλειψαν και θα θέλαμε να «πιάσουμε».

 

Οι κατασκευές και οι προσωπογραφίες που παρουσιάζονται στο video είναι δημιουργίες και επιλογές των παιδιών.

 

Η δράση μας είναι εμπνευσμένη από τον Αμερικανό Καλλιτέχνη Richard Serra και το έργο του Hand Catching Lead.

 

Θα σε πιάσω!

Θα σε πιάσω!

Σ’ έπιασα!

Πειραματισμοί με τα χέρια

Πειραματισμοί με τα χέρια

Πειραματισμοί με τα χέρια

Πειραματισμοί με τα χέρια

Πειραματισμοί με τα χέρια

Η ομάδα μας!