«Ένα δέντρο μια φορά»

χριστουγεννιάτικη γιορτή, σχολική χρονιά 2015-2016

«Ένα δέντρο μια φορά» χριστουγεννιάτικη γιορτή, σχολική χρονιά 2015-2016

Τα Χριστούγεννα μας δίνετε η ευκαιρία να γιορτάσουμε και να μοιραστούμε στιγμές και συναισθήματα. Συναισθήματα αγνά και θετικά. Δυστυχώς όμως υπάρχουν κι άλλα όπως η λύπη και η μοναξιά. Συναισθήματα που μπορεί να βιώσουν τόσο ένα παιδί όσο και ένα δέντρο. Για κάτι τέτοιο μας μίλησαν τα παιδιά μας στην θεατρική παράσταση που μας παρουσίασαν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Μία συγκινητική ιστορία για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

 

Ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, στο πεζοδρόμιο μιας πόλης συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο και ένα φτωχό αγόρι. Το δέντρο βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα δέντρα και ζηλεύει. Ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο, όμως, ούτε στολίδια έχει, ούτε χρήματα. Πως είναι δυνατόν να στολίσει ένα μίζερο δέντρο στη μέση ενός παγωμένου πεζοδρομίου; Κι όμως… εκείνη η νύχτα είναι μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική.

 

Λένε ότι κάθε παραμονή Χριστουγέννων γύρω στα μεσάνυχτα, κάτι παράξενο συμβαίνει, κάτι που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει. Ένα σμάρι πυγολαμπίδες τριγυρνούν επίμονα τρεμοσβήνοντας σε εκείνο το σημείο, λες και κάτι αναζητούν, λες και γυρεύουν να θυμηθούν κάτι, ενώ την ίδια στιγμή ένα υπέροχο πεφταστέρι διαγράφει στον ουρανό μια φαντασμαγορική τροχιά και πέφτει στο σημείο ακριβώς εκείνο. Έτσι λένε… Ποιος ξέρει;